top of page

Muistojen Matkalle Jututuksen siivin

Eläkeläiset Leena Kuoppasalmi ja Anna-Liisa Aalto aloittivat Jututus-sovelluksen käytön syksyllä 2020 Vanhusten Turva Säätiön Muistojen Matkan osallistujina. Sovellukseen on tallennettu omaa elämänkaarta tarinoiden ja valokuvien avulla menneiltä vuosikymmeniltä. 

Eläkeläinen Leena Kuoppasalmi lähti syksyllä 2020 mukaan Vanhusten Turva Säätiön käynnistämälle Muistojen Matkalle. Noin kymmenen hengen ryhmä – tosin näin korona-aikaan kukin tahollaan - käyttää digitaalisella matkallaan Jututus-sovellusta, jonne pääsee kertomaan oman elämäntarinansa. Käyttäjille on toimitettu tablettilaite muistelemisen tallentamiseen ja katseluun, jos sellaista ei ole vielä ollut käytössä.

Leena Kuoppasalmelle siirtyminen digitaaliseen muisteluun ei tuntunut vaikealta, koska hän on käyttänyt tietokonetta aiemminkin. Muistojen Matkan matkaoppaasta, Vanhusten Turva Säätiön kehittämiskoordinaattori Päivi Kiurusta on kuitenkin ollut tukea Jututus-sovelluksen käyttöönotossa. Lue koko haastattelu

IMG-20200507-WA0006.jpg

76-vuotias eläkeläinen Anna-Liisa Aalto aloitti Muistojen Matkan Jututus-sovelluksen avulla lokakuussa 2020 yhdessä muiden Vanhusten Turva Säätiön käyttäjien kanssa. Tietokone oli Anna-Liisalle sinänsä tuttu jo työajalta. Jäädessään eläkkeelle hän päätti kuitenkin mielessään, että ei ikinä hanki itselleen tietokonetta.

Mieli muuttui, kun seniori-infon kautta löytyi mahdollisuus osallistua Muistojen Matkalle ja kehittämiskoordinaattori Päivi Kiuru toimitti Anna-Liisalle tabletin Jututuksen käyttöä varten. Laitteen hyötykäyttö ei ole jäänyt siihen, vaan sovelluksen lisäksi Anna-Liisa on etsinyt koneelta tietoa esimerkiksi sairaudesta, lukenut Iltasanomia ja käyttänyt hyötypalvelujakin. Lue Anna-Liisan haastattelu

IMG_20210203_115118_edited.jpg
bottom of page