top of page
Tekemällä taitavaksi

Anna-Liisan Aallon eläkkeelle jäämisestä on jo aikaa, joten moni asia on ehtinyt tietokonemaailmassa muuttua ja tabletin käyttöä on pitänyt opetella. Päivin avulla ja tuella se on onnistunut hyvin.

- Kun on tekeväinen eikä pelkää tietokonetta niin kyllä käyttö onnistuu, Anna-Liisa toteaa.

 

- Tämä on ollut kauhean kivaa. Olen tullut ihan sen orjaksi mitä kaikkea laitteelta löytyy, Anna-Liisa naurahtaa.

 

Valokuvat ja muistot talteen

 

Jututukseen sekä sen sisältöön ja käyttöön Anna-Liisa on perehtynyt Päivin opastuksella.

 

- Minulle tämä on ollut hyväksi ja olen ollut tekemiseen oikein tyytyväinen. Tällainenhan vaikuttaa myönteisesti ihmisen mielialaan ja ajatteluunkin!

 

- Alkuun kun yritin tehdä yksin, tuli epäonnistumisia, mutta kokeilemalla ja Päivin avustuksella käyttö rupesi sujumaan. Olemme tallentaneet sinne 45 valokuvaa ja kirjoittaneet niiden yhteyteen tekstiä siitä, mitä kuvat esittävät ja ketä henkilöitä niissä näkyy. Ja on mukavaa, että tarinaa voi vielä lisätä myöhemminkin.

 

- Minulla on sovelluksessa kuvia ystävistä, koulukuvia, hääkuvia, kuvia työpaikaltani. Yhteisiin tietoihin en ole vielä ehtinyt tutustumaan, kun olemme niin innostuneina laittaneet omia kuviani Elämänkaarelle. Olisi mukava lisätä aineistoa 30- ja 40-luvuiltakin, mutta kun vanhemmat ja veljet ovat jo kuolleet, vanhoja kuvia ei enää löydy.

Anna-Liisa on saanut Päivin avustuksella ja sovelluksen käytön myötä muutakin juttuseuraa; tabletin ja digitaalisen sovelluksen kautta pidetään yhteyttä viikoittain toisen käyttäjän kanssa.

bottom of page