top of page
Search
  • Pauliina Inervo

Kehitämme yhdessä digisovellustamme!

Updated: Feb 26, 2021

Olemme viime kuukausien ajan keränneet aktiivisesti Jututus-sovelluksen käyttäjäkokemuksia: tietoa sovelluksen käytettävyydestä ja sen käyttötavoista. Ja jälleen kerran olemme saaneet todistaa ihmisten kekseliäisyyttä: Jututukseen elämäntarinaansa keräävät ihmiset ovat onnistuneet tallentamaan muistojaan kuvina ja teksteinä jopa ilman ensimmäistäkään ikiomaa valokuvaa! Käyttäjämme ovat oivaltaneet, että jos valokuva puuttuu, sopivan kuvan tutusta esineestä tai tapahtumasta voi kaivaa esiin internetin ihmeellisestä maailmasta. Siispä surffaamaan, ja hetken päästä oman Elämänkaaren kuvagalleriaan tallentuu niin lapsena käytössä ollut lempimuki, lelu kuin perheen ensimmäinen autokin. Oivaltavaa ja rajoja rikkovaa digityökalun käyttöä!


Näin ikäihmisemme ovat osoittautuneet monia itseään nuorempia ketterämmiksi ja oivaltavammiksi digiloikkijoiksi. Kokemus tuo varmuutta ja eletty elämä ennakkoluulottomuutta. Sinällään se ei ole mikään ihme, sillä asiakkaamme ovat vuosikymmenten aikoina törmänneet muutokseen jos toiseenkin ja selvinneet niistä voittajina. Näin nytkin.Aktiiviset ja innokkaat digiloikkijamme ovat meille arvokkaita sovelluskehittäjiä. Yksi on kaivannut sovellukseen selkeämpiä värejä ja ulkoasua, toinen halunnut saada suosikkivideoidensa joukkoon itse kuvaamiaan videoita, kolmas tahtonut tallentaa nauhoittamiaan omia ja sukulaisten turinoimia muisteluita, neljäs on keksinyt, että sovelluksen valokuviin olisi kiva liittää tekstien lisäksi myös taustaääniä ja -musiikkia - kenties häävalssi hääkuvan yhteyteen.Kaikki nämä ovat loistavia kehitysehdotuksia ja ilman rajoitteita synnytettyjä ajatuksia. Ne osoittavat, että käyttäjämme ovat lähteneet ajatuksesta, että digitaalisessa maailmassa kaikki on mahdollista - ja siksi he osaavat ottaa sovelluksesta ilon irti. Hienoa!


Ensimmäiset muutostoiveet olemme jo toteuttaneet. Käytännössä se on tarkoittanut sitä, että uudistimme pari kuukautta sitten sovelluksemme ulkoasun, joka tietysti johti myös nettisivujemme uudistamiseen käyttäjiemme toiveiden mukaisiksi - selkeiksi, raikkaiksi ja reippaiksi. Olemme myös lisänneet sovelluksen Elämänkaareen vuosikymmeniä (muistoja on nyt mahdollista tallentaa 1920-luvulta 2020-luvulle asti), päivittäneet musiikkivalikoimaa käyttäjätoiveiden perusteella, täydentäneet kaikille yhteisiä kuvia teksteineen yhden historioitsijataustaisen käyttäjämme avulla, mahdollistaneet omien videoiden ja ääniraitojen tallennuksen sovellukseen. Hääkuvan taustamusiikki on mukana seuraavassa päivityksessämme. Tämän käyttäjätoiveiden pohjalta tehdyn sovelluskehityksen myötä olemme itsekin alkaneet avartaa ajatteluamme sovelluksen mahdollisuuksista. Näistä ideoista tuonnempana.


Käyttäjiemme into ja saamamme kommentit, ehdotukset ja palautteet ovat meille jatkuvana ilona ja kannustimena. Lisäksi olemme ilolla seuranneet, kuinka nopeasti ja ennakkoluulottomasti jopa aiemmin tietokoneisiin tai tablettilaitteisiin koskemattomat ihmiset ovat Jututuksen käytön myötä ”syöksyneet” digitaalisuuden maailmaan. Sähköposti- ja pankkisovellukset, videopuhelut ja netissä surffailu sekä digitaalisiin palautekyselyihin vastaaminen ja sovelluskehitykseen osallistuminen ovat monelle jo osa normaalia arkipäivää. Tämä on tuonut mielihyvää käyttäjille, heidän läheisilleen ja meille. Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo.
Jäähilehankien keskeltä aurinkoisia talvipäiviä toivottaen


Pauliina


30 views

Recent Posts

See All
bottom of page